Select Page
INFORMACIJE
}

Radno vrijeme

10:00 – 19:00
Svakoga dana tokom perioda od
15. aprila do 1. oktobra

Rezervacija nije potrebna!

U zavisnosti od vremenskih uslova, počinjemo sa radom par dana ranije ili kasnije. Kontaktirajte nas  i proverite.

 

Cijena leta

Pojedinačna karta
10€
Grupne cijene
Do 5 osoba- 10€ po osobi
5-10 osoba- 8€ po osobi
10-20 osoba- 6€ po osobi
20+ osoba- 5€ po osobi

Ograničenja

Starosna granica za zip line let ne postoji,
svako ko želi može leteti.

Kada je u pitanju težina, ovo može zavisiti od vetra.
Najčešće, maksimalna težina je 120kg.

Kako do nas

Red Rock Zip Line se nalazi odmah pored velikog Đurđevica Tara mosta na rijeci Tari, između Žabljaka i Pljevalja (23 km udaljen od Žabljaka). Ako dolazite iz pravca Žabljaka, Red Rock Zip Line počinje s lijeve strane nakon prelaska mosta. Preko puta polaza nalazi se parking.

Javni prevoz

Za pojedince, od Žabljaka do mosta, moguće je doći javnim autobusom koji ide do Pljevlja, ali staje na mostu. Autobus Žabljak – Pljevlja idu nekoliko puta dnevno. Za grupne posjete, možemo organizovati prijevoz.

Nagrada za najatraktivniju turističku ponudu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, dodelila je godišnju nagradu “Wild Beauty Award” za 2013. godinu, RedRock Zipline-u u kategoriji “Najatraktivnija turistička ponuda” za posvećenost kvalitetu, inovativnu promociju, visoke standarde i društveno odgovoran doprinos održivom razvoju turističkog proizvoda Crne Gore.

Svake godine, Red Rock Zip Line tim nastoji da poboljša kvalitet usluge koju pruža.

 

O NAMA

Red Rock Zip Line tim

Ekipu ljudi, koja stoji iza ideje i realizacije ziplajn-a preko kanjona Rijeke Tare, čine iskusni članovi Gorske Službe Spasavanja, poznavaoci Durmitora i Tare, a prije svega zaljubljenici u ekstremne sportove. U projektovanju, izgradnji i postavljanju sistema učestvovali su eksperti građevine, kao i ljudi koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu na žičarama i ski liftovima.

Kanjon rijeke Tare

Kanjon Rijeke Tare dubok je 1333m što ga čini najdubljim u Evropi, a drugim u svijetu, posle kanjona rijeke Kolorado. Sama Tara je dugačka 146.6 km. Veći dio rijeke, uključujući i njen kanjon, je pod zaštitom UNESO-a, kao dio Nacionalnog Parka Durmitor.

Most Đurđevića Tara

Njegova izgradnja, po projektu Mijata Trojanovića, počela je 1937. godine, da bi most, u svoj svojoj ljepoti, bio otvoren 1940. godine. Za potrebe izgradnje mosta, podignuta je i najveća drvena skela na svijetu, što je rekord koji do danas nije nadmašen. Raspon najvećeg, od ukupno pet lukova, je 116m i nadvija se 160m iznad Rijeke Tare.

Zip Line let

Ziplining je aktivnost koja je u poslednjih nekoliko godina postala veoma popularna . Zipline let se odvija tako što letač, viseći na sajli ili planinarskom užetu preleće između platformi. Najatraktivnije lokacije za postavljanje platformi su obično kanjoni, šume sa visokim drvećem ili brdoviti tereni. Letenje u takvom ambijentu, uz dozu adrenalina, pruža novu perspektivu na neuobičajene pejzaže.

TEHNIČKI PODACI

Bezbjednost prije svega

Posebno smo ponosni na sigurnost cijelog sistema, što je postavljeno kao prioritet, a postignuto je detaljno razrađenim statičkim proračunon, kao i izborom najkvalitetnijih komponenti koje ga sačinjavaju. Svaki element posjeduje odgovarajuće ateste. U skladu sa tim koristi se oprema renomiranih proizvođača Petzl, Singing Rock, Mammut, Beal…

0

Dužina sajli

350m

 

Let

Trajanje leta je oko 45 sekundi

 

9

Brzina

Maksimalna brzina leta je
50 km/h
)

Visina

Visina polazne tačke je
~170m iznad rijeke Tare
0

Dužina sajli

350m

 

Let

Trajanje leta je oko 45 sekundi

 

9

Brzina

Maksimalna brzina leta je
50 km/h
)

Visina

Visina polazne tačke je
~170m iznad rijeke Tare
ČESTA PITANJA

U kojem periodu godine radi Red Rock Zip Line?

Od 1. maja do 1. oktobra radimo svaki dan, bez izuzetka. Tokom aprila i oktobra, naše radno vreme zavisi od vremenskih uslova, tako da ukoliko dolazite u ovom periodu, pošaljite nam mail. Takođe, tokom aprila i oktobra, za najavljene grupne posjete, možemo otvoriti zip line.

Tokom zime, od novembra do marta, ne radimo.

Koje su starosne granice za vožnju zip line-om?

Starosna granica ne postoji. Djeca do 7-8 godina mogu se voziti zajedno sa odraslom osobom (roditeljem ili nekim od naših instruktora). Najmlađi letač na našem zip line-u je kada je leteo, imao 2 godine.

Za koje je kilaže dozvoljena vožnja?

Ograničenje težine zavisi najviše od vjetra. Za djecu, to znači da na licu mjesta odlučujemo da li će letiti samo ili zajedno sa odraslom osobom.

Gornja granica takođe zavisi do vjetra i varira između 120 i 130 kg.

Da li treba da rezervišemo let?

Rezervacija nije potrebna, samo se pojavite tokom radnog vremena. Za velike grupe (10 + osoba) možete nam se najaviti kako bismo letove organizovali tako da se maksimalno smanji vrijeme čekanja.

Da li postoji parking blizu polaza?

Da, besplatni parking se nalazi odmah preko puta polazne pozicije.

Kako da se vratimo do auta posle leta?

Da biste se vratili na polaznu tačku, možete se prošetati preko mosta (350 metara), za šta će Vam trebati oko 10 minuta. Postoji mogućnost i da Vas povezemo kombijem preko mosta.

Kada je najveća gužva?

Tokom sezone, u julu i avgustu, gužve su moguće između 13:00 i 15:00 h, ali čak i u tom periodu, čekanje na let nije duže od nekoliko minuta.

Koliko dugo traje let kao i cela tura?

Priprema i let iznad kanjona traju ukupno oko dva do tri minuta. Da biste se vratili na polaznu tačku, prošetajte preko mosta (350 metara), a to traje oko 10 minuta.

Dakle, sve ukupno zip line tura vam može oduzeti 20 minuta.

Da li je let bezbjedan?

APSOLUTNO DA. Cijeli projekat je dizajniran i izrađen uz nadzor građevinskih inženjera. Sajle koje se koriste, imaju više od 10 tona nosivosti. Oprema je atestirana tako da  izdrži nekoliko tona sile.

Zanima Vas više avantura? Pogledajte Durmitor Adventure web stranicu i učinite Vaš odmor nezaboravnim!

KONTAKT

Za sva pitanja i sugestije,
slobodno nas kontaktirajte.

RedRock Zipline
Đurđevica Tara Most,
84220 Žabljak, Crna Gora

+382 69 893 315
+382 69 909 714
+382 69 710 303

info@redrockzipline.com

2 + 13 =

Red Rock Zip Line